Biografie

Betsy's schilderijen galerie

 

Start
Biografie
Galerie Landschappen
Galerie Mensfiguren
Galerie Mixed Media
Galerie Zeegezichten
Contact

Over Betsy.......

Betsy van de Voort (1948) heeft als bloemsierkunstenaar een natuurlijk kleurgevoel en scheppingsvermogen ontwikkeld.
Nu ze haar creatieve gave toont met olieverf en canvas zien we juist géén bloemen. Haar indrukwekkende landschappen zijn even kleurrijk als een boeket en spatten van het doek al zijn ze vereenvoudigd, met kenmerkende horizonnen en agrarische percelen. Deze abstrahering leidt tot een harmonisch geheel, doordat overbodige details weg gelaten zijn. Door haar werkwijze komt zij tot de essentie van dit natuurlijk onderwerp. Deze schilderijen doen ook wel denken aan een geschilderd mozaïek en hebben zeker raakvlakken met de tapijtkunst van weleer. Ook haar mensfiguren zijn geabstraheerd, maar de ruimtelijke setting en sferische manier van schilderen schept eerder een mysterieuze sfeer. Als schilder blijft ze zoeken naar wat haar het meest ligt en dit groeiproces laat hele verschillende werken zien met diverse materialen. Zo kleurrijk als het ene werk zo ingetogen is het andere.
Betsy werkt altijd aan meerdere doeken tegelijkertijd, maar soms duurt het maanden voor iets echt af is.
Ze schildert voornamelijk met haar vingers of een paletmes en brengt de verf graag dik aan. In haar atelier verliest ze zichzelf in haar werk en het besef van de tijd. Al jaren krijgt ze les in een schildersgroep waar ze inspiratie vindt en gezelligheid. Inmiddels heeft ze zowel binnen als buiten de regio exposities gehouden.
Haar website geeft u een goede indruk van de diversiteit van haar werk, maar ondanks de vooruitgang in de fotografie, komen de kleuren pas echt tot hun recht als u haar schilderijen zelf gaat bekijken: De Muilen 14 in Netersel.
 

 

 

Start Volgende